Star Trek Ascendancy

Zaczęty przez Q__, 10 Sie 2023, 12:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

toudi

Cytat: Q__ w 08 Mar 2025, 08:30Z ciekawości: pociąga Cię tam mechanika, czy interesująco skompilowany* świat?
Mechanika, w ogóle nie interesuje mnie ten świat. Albo nieco inaczej, lubię te klimaty, ale gram, bo lubię tę formę gry, nie bo kocham ten świat, jak np. Star Trek. Plus bardzo podoba mi się niski próg wejścia do gry. (Armie po około 30 zł, podstawka za około 100 zł. Za cenę podstawki Ascendancy można mieć całą Neuroshimę Hex! (teraz pewno już nie, bo trochę armii już wydali, ale nadal ten próg jest bardzo niski, a społeczność w PL spora).
Tak samo mam z X-Wingiem. Uważam, że mechanikę mieli (może nadal mają, nie wiem bo wypadłem z obiegu jak weszło 2.0) świetną. Nawet myślałem nam spróbowaniem w Star Trek Attack Wing opartą o tę mechanikę, ale de dwie gry razem były za drogie, a ST:AW w Polsce pewno jest tak niszowe, że ciężko będzie z kimś zagrać, bez przejeżdżania całego kraju.

Q__

Ogólnie zatem podchodzisz do gier od strony mechanicznej raczej, czy nadinterpretuję?

toudi

Cytat: Q__ w 10 Mar 2025, 15:50Ogólnie zatem podchodzisz do gier od strony mechanicznej raczej, czy nadinterpretuję?
Dokładnie tak. Co nie znaczy, że nie preferuję gier w klimatach, które lubię, ale dla dobrej gry, mogę zagrać w grę w świecie, za którym nie przepadam. :)

Q__

Chętnie się zatem dowiem więcej o tym jak na dziś wygląda lista Twoich ulubionych światów - i gier ;).