"This is about saving the future of humanity!"

Zaczęty przez Q__, 02 Sie 2023, 11:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Q__

Q__

Q__

Q__

seybr

Ostatnio było głosowanie, myśliwi mają mieć badania co 5 lat czy nie.
Wypowiem się jako myśliwy. Nie jestem przeciwny, ale to co  Dorożała chciał zrobić to bubel prawny.
Brak możliwości odwołania się. Brak listy chorób i schorzeń. Kto ma robić i kto ma za to płacić, ile ma płacić. Termin badań, jest tego dużo. Typ nienawidzi myśliwych, rolników i leśników. Typ od pilates ma zero kompetencji.
Wpadł na pomysł, zakaz polowania w weekendy. Zapytałem się, co ze szkodami w te dni, kto zapłaci? Nie dostałem odpowiedzi. Jedyna odpowiedź jaka była od jego ekspertów, środkowy palec.
Była powódź,  całą wine zwalił na Lasy Państwowe. Dla mnie to skur... bez kręgosłupa moralnego.
Niech Żyją, babka robi sobie piar na garbie myśliwych i leśników. Szkoda że sama wycina lasy pod swoje inwestycje.

Dorożała, udostępnił ile dzików w ciągu roku myśliwi zabili. Małe ale, myśliwi nie ustalają planu. To on i jego koledzy ustalają liczbę odstrzału z ramienia szopki ASF. To on może cofnąć decyzję pisu. Pis wprowadził, możemy strzelać do loch przez cały rok. Dla mnie to chore. Były pisane pisma w tym kierunku.

Q__

Za Kirkiem1978 na tematy ukraińskie:
https://www.youtube.com/watch?v=0T5RRjq6l68

Jeśli chodzi o sam tytuł - nic dziwnego, lubimy bohaterów.

A ogólnie... Solidna, wyważona, rozmowa. Jak dla mnie - od strony formy - ideał dyskusji na takie, trudne, tematy. Do tego spokojne, analityczne, spojrzenie p. Mikołaja.

ps.
Cytat: seybr w 13 Sty 2025, 12:15Dla mnie to skur... bez kręgosłupa moralnego.

Wzburzenie, wzburzeniem, ale bez takich epitetów bym prosił.

Q__

seybr

A ogólnie... Solidna, wyważona, rozmowa. Jak dla mnie - od strony formy - ideał dyskusji na takie, trudne, tematy. Do tego spokojne, analityczne, spojrzenie p. Mikołaja.

Masz rację, jeszcze nie obejrzałem do końca.