Opad szczęki - Phase III

Zaczęty przez Q__, 05 Sie 2023, 15:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

seybr

Moja żona nie jest fanem ST, ale sporo wie. Wróciliśmy z Czarnogóry. Jedzenie mega, ludzie spoko. Ja staram się unikać słońca. Ja i woda, dla mnie zawsze zimna. Nie jestem zmarźluchem. Siedziałem sporo w wodzie. Śmieje się że mam cętki jak trill. Od czoła po szyję. Śmiesznie wygląda, faktycznie wyglądam jak trill. Wystarczył jeden dzień. Od lat nie byłem tak opalony.

Q__

Cytat: seybr w 22 Cze 2025, 11:54Moja żona nie jest fanem ST, ale sporo wie.

Z ciekawości: które serie/statki/gatunki/postacie najlepiej rozpoznaje lub najbardziej lubi? ;)

seybr

Najlepiej zna serię DS9, wciągnęła się. Jadzia i trile dobrze są jej znane, lubi tak samo Quarka jak ja. Ogólnie ta seria jej pasuje. Uważa, Voyager jest słabszym serialem. Też obejrzała. Czyli wie kim jest borg, 7z9 czy Q. Właściwie nie zna TNG, ale wie kim jest Picard. Zna kinówki. TOS jest całkowicie obcy, ale wie kim jest Kirk, szczególnie neoKirk. Współczesne seriale, spoglądała na Picarda i Strange. Zaciekawił ją śpiewany odcinek. Discovery, coś tam spojrzała, ale zbytnio nie oglądała. Wie że wieszałem na tym serialu psy. Entka, nie kojarzy.
Ona ma manię na oglądanie azjatyckich filmów, seriali. Na ich rakuten Tv. Napisy są, widzę że generuje je AI.

Są seriale SF które oglądamy razem. W większości wypadków ona ogląda swoje, ja swoje. Wspólnie oglądaliśmy The 100, czy Silo. The Expanse jej nie podszedł, nBSG wie tyle czym jest cylon. Ostatnio oglądałem Pod Kopułą, niby nie oglądała a co do czego, nie oglądaj poczekaj na mnie. Yellowstone oglądałem sam, ale spoglądała.

Kiedyś wpada kolega, pyta się co robimy. Ja że wspólnie oglądamy seriale. Ta, ona na TV, ja na monitorze. Było hasło, piwo i po oglądaniu.

Q__

Tak sądziłem, że DS9 ;).

Q__

Q__

Q__

Q__

Q__

Q__

Q__