Skeleton Crew

Zaczęty przez Smok.Eustachy, 05 Gru 2024, 00:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

rs

Mam trochę mieszane uczucia po 4 odcinku. Przekaz wojna jest zła, jest banalny. Fajnie, że pokazano dziecięcych żołnierzy, którzy się boją, co w Star Wars nie jest częste. W końcu Ashoka na froncie to przegięcie. Ciekawe, kto ukrył zakazane planety i dlaczego.

Q__

Cytat: rs w 22 Gru 2024, 17:38Ciekawe, kto ukrył zakazane planety i dlaczego.

Popularna fan-hipoteza mówi, że Palpatine, i że miały to być wzorcowe planety Nowego Ładu Imperialnego. Zobaczymy, czy okaże się prawdziwa...

Q__

rs

Cytat: Q__ w 22 Gru 2024, 22:26
Cytat: rs w 22 Gru 2024, 17:38Ciekawe, kto ukrył zakazane planety i dlaczego.

Popularna fan-hipoteza mówi, że Palpatine, i że miały to być wzorcowe planety Nowego Ładu Imperialnego. Zobaczymy, czy okaże się prawdziwa...
Zbyt podobne do Fallout. Wiadomo, że na At-atin nie wiedzieli o zniszczeniu Aldebaran i posiadali sporo republikańskich kredytów. Gdyby maczał w tym palce Palpatine to do ukrycia planet doszłoby najwyżej kilkadziesiąt lat przed akcją senatu. To raczej jest zbyt mało czasu, aby planeta zamieniła się w mit. Byłbym jednak niepocieszony, gdyby okazało się, że to Palpatine stał za ukryciu planet

rs

Odcinek piąty wywołuje u mnie mieszane uczucia.
Plusy:
- dzieci zachowuję się jak dzieci
- akcja jest wartka, trudno skupić się bzdurkach
- totalitaryzm at atin
- Jude Law pokazał dziewczynce, że jest dzieckiem. Wreszcie
- rozpuszczenie w kwasie dawnych ludzi Jude Law
- robot

minusy:
- serio? to ma być ten skarb?
-łowca nagród witający się z Jude Law?

Q__

Cytat: rs w 25 Gru 2024, 22:35- totalitaryzm at atin

To jednak uprawdopodobnia wariant z Palpatine'm ;]

ps. Recenzja najnowszego odcinka ze strony Tor:
https://reactormag.com/star-wars-skeleton-crew-finds-its-feet-in-you-have-a-lot-to-learn-about-pirates/

rs

W sumie jest dosyć prawdopodobne, że Jude Law (oczywiście jego postać, niezależnie jak się naprawdę nazywa) był padawanem.
Sprawdzam co wiadomo do tej pory o kredytach, czy są one pełnowartościowe. Nic o tym nie wiadomo. Wiadomo, że mają one formę materialną. Są żółte i srebrne. Są ze złota i srebra lub platyny? Albo Latinum :)? Na Atatin są duże złoża?
Cału czas wydaje mi się, że mija zbyt mało czasu między Palpim a przejściem Atatin do legendy

Q__

Cytat: rs w 26 Gru 2024, 14:01Są ze złota i srebra lub platyny? Albo Latinum :)?

Tak, to dość naiwny wątek, choć do piratów pasuje ;).

Cytat: rs w 26 Gru 2024, 14:01Cału czas wydaje mi się, że mija zbyt mało czasu między Palpim a przejściem Atatin do legendy

Z drugiej strony... Jak szybko do legendy przeszli Jedi (u Disney'a nawet dwa razy)? ;)

rs

Cytat: Q__ w 26 Gru 2024, 15:20
Cytat: rs w 26 Gru 2024, 14:01Są ze złota i srebra lub platyny? Albo Latinum :)?

Trudno się z tym nie zgodzić

Cytat: rs w 26 Gru 2024, 14:01Cału czas wydaje mi się, że mija zbyt mało czasu między Palpim a przejściem Atatin do legendy

Z drugiej strony... Jak szybko do legendy przeszli Jedi (u Disney'a nawet dwa razy)? ;)

To prawda. Nawet jeśli początkowo wydawało się, że różnica między wojnami klonów a początkiem rebelii miała być dużo większa niż potem uczynił to Lucas w prequelach.

Q__

Cytat: rs w 26 Gru 2024, 22:00

Trudno się z tym nie zgodzić

Też masz takie skojarzenia? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=2m0AwZMQvjk
https://www.youtube.com/watch?v=m3-Taz0h58o

Q__

Widzę, że temat At Attin cały czas Cię nurtuje ;).

Q__

rs

odcinek słabszy. W sumie ukazuje on kolejną bohaterkę, która do tej pory była tylko tłem. Akcja zaczyna zmierzać w stronę bardzo przewidywalną. Jeśli coś jest niejasne to postać graną przez Jude Law. Przed ostatni odcinek sugerował, że jednak był jedi. Ma miecz świetlny, ale nie zdecydował się go użyć wobec dawnych kamratów, którzy chcieli go zabić. Może jednak jedi nie był?

Q__